Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα brackheads

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα brackheads

Περιλαμβάνουμε προϊόντα που πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμα για τους αναγνώστες μας. Εάν αγοράσετε μέσω συνδέσμων σε αυτή τη σελίδα, ενδέχεται να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια. Εδώ είναι η διαδικασία μας.

Τα σπυράκια είναι μικρές, σκοτεινές βλάβες που εμφανίζονται στο δέρμα, συχνά στο πρόσωπο και το λαιμό. Είναι χαρακτηριστικό της ήπιας ακμής, αλλά μπορούν να εμφανιστούν χωρίς άλλα σημάδια ακμής.

Περιέχουν μια οξειδωμένη εκδοχή της μελανίνης, τη σκοτεινή χρωστική ουσία που παρασκευάζεται από τα κύτταρα στο δέρμα.

στις Ηνωμένες Πολιτείες (Η.Π.Α.) Η ακμή είναι μια λοίμωξη του δέρματος που επηρεάζει έως και 50 εκατομμύρια ανθρώπους. Ο χειρισμός των σπυράκια με τον σωστό τρόπο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης της πιο σοβαρής ακμής.

Γρήγορα γεγονότα σχετικά με τα σπυράκια

 • Τα σπυράκια είναι κατασκευασμένα από οξειδωμένη μελανίνη και όχι παγιδευμένη βρωμιά.
 • Η συμπίεση ή ο καθαρισμός στα σπυράκια μπορεί να τα χειροτερέψει.
 • Για να μειώσετε τα σπυράκια, αποφύγετε τα προϊόντα φροντίδας δέρματος με βάση το πετρέλαιο, τα υγρά περιβάλλοντα, τα σφιχτά ρούχα και τα προϊόντα του δέρματος που περιέχουν αλκοόλ.
 • Τείνουν να εμφανίζονται όταν οι ορμόνες οδηγούν στην αυξημένη παραγωγή σμήγματος, μια λιπαρή ουσία, από τους αδένες κάτω από το δέρμα.

Τι είναι τα brackheads;

Τα σπυράκια είναι ένας τύπος κωμικής. Οι Comedones εμφανίζονται όταν οι πόροι στο δέρμα συνδέονται με νεκρά κύτταρα του δέρματος και μια λιπαρά, προστατευτική ουσία γνωστή ως σμήνος.

Η κορυφή του blackhead, η οποία είναι ορατή στην επιφάνεια του δέρματος, έχει σκούρο χρώμα.

Κανονικά, τα μαλλιά αναπτύσσονται από τα θυλάκια των τριχών στους πόρους και οι σμηγματογόνες αδένες που παράγουν σμήγματος βρίσκονται κάτω.

Όταν αυτοί οι πόροι είναι συνδεδεμένοι, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος στον ανοιχτό πόρο αντιδρούν με οξυγόνο στον αέρα και μετατρέπουν μαύρο, σχηματίζοντας ένα μαύρο.

Αυτό συχνά συγχέεται με την παγιδευμένη βρωμιά, αλλά η ανάπτυξη των μαύρων κεφαλών δεν σχετίζεται με την καθαριότητα του δέρματος.

Άλλες αλλοιώσεις ακμής είναι συνήθως κλειστές, αλλά σε σπυράκια, το δέρμα γύρω από το φραγμένο πόρο ανοίγει, ο αέρας παίρνει προκαλώντας το συλλεγμένο πετρέλαιο σμήγματος ή τα νεκρά κύτταρα του δέρματος να οξειδώνουν και να μετατρέπονται μαύρο ή μερικές φορές κιτρινωπό.

Τα σπυράκια εμφανίζονται πιο συχνά στο πρόσωπο, την πλάτη, το λαιμό, το στήθος, τα χέρια και τους ώμους. Υπάρχουν περισσότερα θυλάκια τρίχας σε αυτές τις περιοχές.

Αιτιές

Μερικοί παράγοντες μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα ανάπτυξης των σπυράκια.

Η ηλικία και οι ορμονικές αλλαγές είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Όπως και άλλα συμπτώματα ακμής, τα σπυράκια είναι πιο συνηθισμένα κατά τη διάρκεια της εφηβείας, όταν η αλλαγή στα επίπεδα των ορμονών προκαλεί μια ακίδα στην παραγωγή σμήγματος. Ωστόσο, μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία.

ανδρογόνο, η αρσενική σεξουαλική ορμόνη, προκαλεί μεγαλύτερη έκκριση σμήγματος και υψηλότερο κύκλο κύκλησης των κυττάρων του δέρματος γύρω από την εφηβεία. Τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια βιώνουν υψηλότερα επίπεδα ανδρογόνων κατά την εφηβεία.

Μετά την εφηβεία, οι ορμονικές αλλαγές που σχετίζονται με την εμμηνόρροια, την εγκυμοσύνη και τη χρήση των χαπιών ελέγχου των γεννήσεων μπορούν επίσης να φέρουν σε μαύρες κεφαλές στις γυναίκες.

Η υπερπαραγωγή των κυττάρων του δέρματος από το σώμα μπορεί να προκαλέσει σπυράκια.

Άλλοι παράγοντες περιλαμβάνουν:

 • Οι πόροι μπλοκαρίσματος ή κάλυψης από καλλυντικά και ρούχα
 • βαριά εφίδρωση
 • Ξύρισμα και άλλες δραστηριότητες που ανοίγουν τα θυλάκια των τριχών
 • Υψηλή υγρασία και γράσο στο άμεσο περιβάλλον
 • Ορισμένες συνθήκες υγείας, όπως το άγχος, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) και το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο (PMS)
 • Τα φάρμακα που ενθαρρύνουν την ταχέως κύκλο κύτταρα του δέρματος
 • Χρήση ορισμένων φαρμάκων που βασίζονται σε στεροειδή, όπως τα κορτικοστεροειδή

προκαλούν σπυράκια. Η υπερβολική καθαρισμό σε μια προσπάθεια να τα αφαιρέσετε μπορεί να τα χειροτερέψει.

συμπτώματα

Το κύριο σύμπτωμα είναι η μικρή, σκοτεινή βλάβη που δίνει στα σπίτια το όνομά τους.

Τα σπυράκια είναι ένα σύμπτωμα ακμής, αλλά, που προκαλούνται από ανοιχτούς πόρους, διαφέρουν με κάποιους τρόπους από άλλες αλλοιώσεις ακμής.

Τα σπυράκια είναι μη φλεγμονώδη. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν μολυνθεί και δεν θα προκαλέσουν πόνο και δυσφορία με τον ίδιο τρόπο όπως τα σπυράκια και οι φλύκταινες.

Τα σπυράκια έχουν μια ανυψωμένη υφή, αλλά είναι πιο επίπεδη από τα σπυράκια.

Η αλλαγή στην εμφάνιση που προκαλείται από σπυράκια μπορεί να οδηγήσει σε αμηχανία και κοινωνικές ή ψυχολογικές δυσκολίες σε ορισμένους ασθενείς.

σμηγματογόνες νημάτια

σμηγματογόνες νημάτια μοιάζουν με σπυράκια, αλλά είναι διαφορετικά. Μπορούν να εμφανιστούν στη μύτη. Τείνουν να είναι μικρότεροι, να εμφανίζονται σε ομάδες και να αισθάνονται επίπεδη στην αφή. Τα σμηγματογόνα νημάτια είναι αδένες που διοχετεύουν τη ροή του σμήγματος μέσω των πόρων. Σε αντίθεση με τα σπυράκια, δεν είναι μια μορφή ακμής.

Διάγνωση

Τα σπάνια θα οδηγήσουν σπάνια σε επίσκεψη γιατρού, εκτός εάν υπάρχει ήδη σοβαρή ακμή. Είναι εύκολο να εντοπιστούν και να διαγνώσουν από την εμφάνισή τους.

θεραπεία: do και don’ts

Οι περισσότεροι άνθρωποι διαχειρίζονται τα σπυράκια τους στο σπίτι χωρίς να χρειάζεται να δουν έναν γιατρό, αλλά ορισμένες δραστηριότητες μπορούν να τους κάνουν χειρότερα ή να προκαλέσουν έναν πιο σοβαρό τύπο ακμής .

Υπάρχουν πολλοί μύθοι και αντιφάσεις για το πώς να θεραπεύσετε τα σπυράκια, οπότε μπορεί να είναι καλύτερο να δούμε τι λειτουργεί για εσάς.

Do’s for blackheads

Καθαρισμός: Ειδικές τρίβει για απαλά απολέπιση του προσώπου μπορεί να βοηθήσει. Αναζητήστε αυτά που είναι χωρίς άρωμα και για ευαίσθητο δέρμα και αποφύγετε οτιδήποτε κάνει το δέρμα σας υπερβολικά ξηρό. Διάφορα προϊόντα είναι διαθέσιμα για αγορά online.

Ενώ είναι σημαντικό να στεγνώσει το δέρμα μειώνοντας την υπερβολική παραγωγή πετρελαίου, η στεγνώστε πάρα πολύ μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα λόγω της τόνωσης της πρόσθετης παραγωγής πετρελαίου από τους αδένες.

Make-up και καλλυντικά: Χρησιμοποιήστε μη-comedogenic προϊόντα που δεν φράζουν τους πόρους αντ ‘αυτού πρέπει να κρατούν τους πόρους καθαρά και να ανοίξουν και να μειώσουν τη συσσώρευση νεκρού δέρματος. Το μη-comedogenic μακιγιάζ είναι διαθέσιμο για αγορά online από διάφορες μάρκες.

Θεραπείες συνταγογράφησης: Το αζελαϊκό οξύ, το σαλικυλικό οξύ και το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είναι επίσης διαθέσιμα τόσο σε συνταγή όσο και σε έντυπα (OTC) για μη φλεγμονώδη ακμή. Αυτές είναι τοπικές θεραπείες, που εφαρμόζονται απευθείας στο δέρμα.

συνταγογραφούμενα φάρμακα που περιέχουν βιταμίνη Α, όπως η τρυτινοΐνη, το ταζαροτεένιο και το adapalene, μπορούν να συνταγογραφηθούν για να μην σχηματίζονται βύσματα στα θυλάκια των τριχών και να προωθήσουν τον ταχύτερο κύκλο κύκλου του δέρματος.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αναζητούν αυτές τις θεραπείες μέχρι να επιδεινωθεί η ακμή τους για να γίνει μια μολυσμένη ή πιο σοβαρή μορφή, όπως τα σπυράκια. Μπορεί να είναι καλύτερο να έχετε έναν ειδικό για την φροντίδα του δέρματος να αφαιρέσετε τα brackheads αν γίνουν ενοχλητικά.

Υποκείμενες συνθήκες: Οποιαδήποτε άλλα δερματικά προβλήματα, όπως το έκζεμα ή η ροδόχρου ακμή, μπορούν να κάνουν τη θεραπεία των σπυράκια λίγο πιο δύσκολα. Η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπίζεται πριν από την ακμή, καθώς η επιτυχημένη θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε βελτιώσεις στα σπυράκια.

ξεκούραση και χαλάρωση: να πάρει αρκετή ανάπαυση και να αποφευχθεί το άγχος μπορεί επίσης να βοηθήσει, καθώς το άγχος μπορεί να προκαλέσει παραγωγή σμήγματος. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες.

Τρόφιμα: Η έρευνα δεν έχει επιβεβαιώσει ότι η κοπή πατάτες ή σοκολάτας είτε θα μειώσει είτε δεν θα μειώσει την ακμή, αλλά μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι επωφελής για τη συνολική υγεία. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να μολυνθούν οι δερματικές αλλοιώσεις.

don’ts for blackheads

Οι ορμονικές σκανδάλες μπορούν να κάνουν τα σπυράκια αναπόφευκτα, αλλά ορισμένοι παράγοντες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο ή να τους κάνουν χειρότερα.

συμπίεση: Αποφύγετε να πιέσετε τα σπυράκια, ακόμη και με ένα μεταλλικό αφαίρεσης μαύρης κεφαλής, καθώς αυτό μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να κάνει το πρόβλημα χειρότερο.

ατμός: Ένα ατμόλουτρο έχει συνιστάται από καιρό ως θεραπεία για τα σπυράκια, με βάση το ότι “ανοίγει τους πόρους”. Ωστόσο, αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από την έρευνα. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι κάνει το πρόβλημα χειρότερο.

καθαρισμός: Αυτό μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα. Το τρίψιμο αφαιρεί το σμήγμα. Οι σμηγματογόνες αδένες εργάζονται σκληρότερα για να αντικαταστήσουν το σμήγμα, οδηγώντας σε περισσότερα μπλοκαρίσματα και τον κίνδυνο φλεγμονώδους ακμής.

αφαίρεση: Οι λωρίδες αφαίρεσης, οι μάσκες και τα κενά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, καθώς αυτές μπορούν να ερεθίσουν και να βλάψουν το δέρμα εάν χρησιμοποιούνται κατάχρηση.

μακιγιάζ και καλλυντικά: Αποφύγετε τα μακιγιάζ με βάση το πετρέλαιο και τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος.

Άλλοι περιβαλλοντικοί σκανδάλες για να αποφευχθούν είναι: Το αλκοόλ, καθώς αυτά μπορούν επίσης να σφίξουν και να στεγνώσουν το δέρμα

υπεροξείδιο του υδρογόνου: Αυτό έχει συνιστάται για την ακμή. Μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των εστιατορίων, αλλά είναι επίσης ένα σκληρό προϊόν που μπορεί να στεγνώσει και να ερεθίσει το δέρμα. Οι ερευνητές παραμένουν αναποφάσιστοι για το αν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ή όχι, λόγω των δυσμενών επιπτώσεών του.

Οι θεραπείες που βασίζονται σε φυτά

συνιστώνται συχνά οι θεραπείες που βασίζονται σε φυτά, και κάποια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Το δέντρο τσαγιού, το θυμάρι, η αλόη βέρα και τα τριαντάφυλλα φαίνεται να προσφέρουν αντιβακτηριακά οφέλη για να αποτρέψουν την μολυσμένη ακμή. Απαιτείται περαιτέρω έρευνα.

Ως μορφή ήπιας ακμής, τα σπυράκια τείνουν να επιλύονται μόνοι τους όταν το σώμα ρυθμίζει με μεγαλύτερη επιτυχία τις ορμόνες μετά την εφηβεία. Μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για τα σπυράκια να αυτοπανεμφανιστούν και μπορεί να επιμείνουν για πολλά χρόνια.

Ένας ασθενής που αντιμετωπίζει ψυχολογικές δυσκολίες με την εμφάνιση των μαύρων κεφαλών μπορεί να είναι χρήσιμο να δει έναν σύμβουλο.

 • Η ψυχολογία/ψυχιατρική
 • Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.